Polévky

Teplá kuchyně

Studená kuchyně

Moučníky

Cukroví

Ostatní

Moučníky
NEPEČENÝ JABLKOVÝ DORT

Ingredience:

3/4 kg jablek
4 dcl vody
6 lžíc cukru
2 vanilkové pudingy
piškoty


Postup:

Jablka oloupeme, nastrouháme, dáme do hrnce, přidáme 2 dcl vody a cukr. Přivedeme do varu a mírně podusíme. Pudingy rozmícháme ve zbylé vodě a přilejeme k jablkové hmotě a chvíli vaříme. Hmota nám začne mírně houstnout. Dortovou formu vyložíme piškoty, můžeme pokapat rumem, na piškoty dáme část jablkové hmoty. Jednotlivé vrstvy střídáme, vrchní jablečnou vrstvu pěkně uhladíme a dáme chladit. Necháme ztuhnout do druhého dne.
Podobným způsobem můžeme připravit i chutné poháry, když piškoty a jablkovou hmotu prokládáme do větších pohárů nebo misek, ty pak nemusíme chladit tak dlouho, můžeme podávat už za pár hodin.








Sbírka receptů:
   Stanislava Hranická
Správa stránek:
   Tomáš Hranický