Polévky

Teplá kuchyně

Studená kuchyně

Moučníky

Cukroví

Ostatní

Moučníky
KILOMETROVNÍK

Ingredience:

4 žloutky
26 dkg mletého cukru
1 vanilkový cukr
3/4 sklenice oleje /cca 200 ml/
3/4 sklenice vlažné vody
1 prášek do pečiva
26 dkg polohrubé mouky
4 bílky /sníh/

krém
1/2 l mléka
1 vanilkový cukr
1 jahodový puding

25 dkg másla
15 dkg cukr moučka

poleva
6 dkg másla
2 polévkové lžíce kakaa

13 kostek cukru
3 polévkové lžíce vody


Postup:

Ingredience na těsto smícháme dohromady. Těsto rozdělíme na dva díly, do jednoho dílů přimícháme 2 lžíce kakaa. Upečeme dva srnčí hřbety, jeden bílý a jeden hnědý. Po vychladnutí je rozkrájíme na pravidelné plátky. Vypracujeme si krém z mléka, van.cukru a pudingu uvaříme hustý puding, máslo a cukr moučku utřeme a přimícháme vychladlý puding. Plátky hřbetu střídavě mažeme krémem a slepujeme, světlý, tmavý, světlý.Zbylým krémem potřeme celý povrch hřbetu. Nakonec polejeme polevou, kterou připravíme tak, že cukr a vodu uvaříme. Máslo a kakao umícháme a smícháme s rozvařeným vychladlým cukrem. Krájíme zešikma, aby nám vynikla barevná mozaika.








Sbírka receptů:
   Stanislava Hranická
Správa stránek:
   Tomáš Hranický