Ingredience: 4 žloutky 26 dkg mletého cukru 1 vanilkový cukr 3/4 sklenice oleje /cca 200 ml/ 3/4 sklenice vlažné vody 1 prášek do pečiva 26 dkg polohrubé mouky 4 bílky /sníh/ krém 1/2 l mléka 1 vanilkový cukr 1 jahodový puding 25 dkg másla 15 dkg cukr moučka poleva 6 dkg másla 2 polévkové lžíce kakaa 13 kostek cukru 3 polévkové lžíce vody |
|
Postup: Ingredience na těsto smícháme dohromady. Těsto rozdělíme na dva díly, do jednoho dílů přimícháme 2 lžíce kakaa. Upečeme dva srnčí hřbety, jeden bílý a jeden hnědý. Po vychladnutí je rozkrájíme na pravidelné plátky. Vypracujeme si krém z mléka, van.cukru a pudingu uvaříme hustý puding, máslo a cukr moučku utřeme a přimícháme vychladlý puding. Plátky hřbetu střídavě mažeme krémem a slepujeme, světlý, tmavý, světlý.Zbylým krémem potřeme celý povrch hřbetu. Nakonec polejeme polevou, kterou připravíme tak, že cukr a vodu uvaříme. Máslo a kakao umícháme a smícháme s rozvařeným vychladlým cukrem. Krájíme zešikma, aby nám vynikla barevná mozaika. |