Polévky

Teplá kuchyně

Studená kuchyně

Moučníky

Cukroví

Ostatní

Cukroví
ŠOHAJKY

Ingredience:

1/4 kg 100% tuku
30 dkg cukr moučka
1 balíček kakaa

náplň:
15 dkg mletých ořechů
15 dkg cukr moučka
1 dcl rumu
trochu rozinek-nemusí být





Postup:

Tuk si rozpustíme,přidáme do něj cukr a kakao, až vznikne čokoládová hmota. Pozor na připálení. Připravíme si papírové košíčky, do nich vkládáme lžičkou trochu náplně, ketou jsme si připravili smícháním všech ingrediencí. Pak do košíčků naléváme čokoládu, po částečném ztuhnutí zdobíme půlkou mandle nebo ořechem. Pokud je čokoláda tekutější mohlo by se nám zdobení v ní utopit.








Sbírka receptů:
   Stanislava Hranická
Správa stránek:
   Tomáš Hranický