Polévky

Teplá kuchyně

Studená kuchyně

Moučníky

Cukroví

Ostatní

Cukroví
SLEPOVANÉ OŘECHY

Ingredience:

33 dkg hladké mouky
9 dkg cukr moučka
21 dkg másla
2 žloutky
citrónová kůra
vanilkový cukr





Postup:

Zpracujeme těsto, které necháme odležet i do druhého dne. Připravíme si formičky na ořechy, do kterých vmačkáváme kousky těsta, pečeme v mírné troubě. Krémem slepujeme dva kousky dohromady a tvoříme ořechy. Špičky ořechů namáčíme v rozpuštěné čokoládě /čokoláda na vaření + kousek 100% tuku/.
Jako náplň ořechů můžeme použít jakýkoliv svůj oblíbený krém, nebo tento - z mléka a hrubé mouky uvaříme hustou kaši, necháme vychladnout, máslo vymícháme s moučkovým cukrem pak přidáváme kaši, mleté ořechy, trochu rumu a vymícháme hladký krém.








Sbírka receptů:
   Stanislava Hranická
Správa stránek:
   Tomáš Hranický