Polévky

Teplá kuchyně

Studená kuchyně

Moučníky

Cukroví

Ostatní

Cukroví
MAROKÁNKY

Ingredience:

na kaši
7 dkg másla
14 dkg cukr moučka
6 dkg hladké mouky
180 ml sladké smetany

přidáme
10 dkg mandlí
5 dkg rozinek
6 dkg pomer.kůry/nebo směs kand.ovoce/


Postup:

Tento osvědčený recept mi poradila kamarádka Jana.
Máslo,cukr, hl. mouku a smetanu dáme do mlékového hrnce a uvaříme si hustou kaši. Do té pak přidáme nasekané mandle, rozinky a kandované ovoce. Můžeme si tyto ingredience obměnit podle své chuti, třeba nasekané vlašáky, arašídy. Kávovou lžičkou tvoříme ze směsi malé hromádky na plechu, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě, až bude spodní strana marokánky po nadzvednutí zlatavá, je hotovo.Kdo má rád, může si je ozdobit čokoládou.



















Sbírka receptů:
   Stanislava Hranická
Správa stránek:
   Tomáš Hranický