Polévky

Teplá kuchyně

Studená kuchyně

Moučníky

Cukroví

Ostatní

Moučníky
PAPOUŠKOVÁ BUCHTA

Ingredience:

1 šlehačka /250ml/ nebo mléko
30 dkg polohrubé mouky
20 dkg cukru
20 dkg Hery /rozpustit/
5 žloutků
1 prášek do pečiva
5 bílků /sníh/


Postup:

Všechny ingredience smíchat s rozpuštěnou Herou. Směs se rozdělí do tří misek, do každé přidáme jeden pudingový prášek /hnědý, bílý, růžový/. Na vymaštěný a vysypaný plech dáváme střídavě lžíce barevného těsta. S plechem nakonec mírně zatřeseme a pečeme v mírné troubě. Upečenou buchtu můžeme nakonec pokapat rumem.








Sbírka receptů:
   Stanislava Hranická
Správa stránek:
   Tomáš Hranický