Polévky
Česnečka
Hrachová polévka
Rajská polévka
Teplá kuchyně
Bůčková sekaná
Chlebové závitky
Čínské nudle s kuřecím masem
Čočka na husto
Houskové knedlíky-kuličky
Hovězí nudličky
Kotlety se šlehačkou
Kuřecí rolády
Kuřecí rolky
Moravské dušené zelí
Rajská omáčka
Studená kuchyně
Bramborový salát
Česneková pomazánka
Pochoutkový zelný salát
Pomazánka z rybího filé
Rybí pomazánka
Sloní žrádlo
Moučníky
Beránek ořechový
Beránek-šlehačkové těsto
Beránek-tvarohové těsto
Honzovy buchty
Jablkový závin
Jogurtový koláč
Kefírová buchta
Kilometrovník
Koláč ze strouhaného těsta
Mazanec
Medové řezy
Medovník
Moučník vitacit
Mřížkový koláč
Nepečený jablkový dort
Olejová bábovka
Ořechové řezy
Ovocný moučník
Palačinky
Papoušková buchta
Peřinková buchta
Perník
Rýžový nákyp s ovocem
Šlehačková bábovka
Sypaná tvarohová buchta
Tvarohová bábovka
Tvarohové tiramisu
Tvarohové vdolky
Tvarohový dort-nepečený
Vánočka máslová
Vánoční štola - do formy
Vařená hnědá buchta
Cukroví
Arašídové vykrajované
Chlebíček z bílků
Ischelské dortíčky
Kakaové rohlíčky
Kávová zrna
Kokosové hvězdičky
Kokosové květinky
Košíčky
Kuličky
Linecké cukroví
Marokánky
Medvědí tlapky
Nafouklé cukroví
Nepečená roláda
Nepečená roláda kávová
Sádlové cukroví
Slepované ořechy
Šohajky
Vanilkové rohlíčky
Vánoční perníčky
Vosí hnízda
Zalepované měsíčky
Žloutkové řezy
Ostatní
Čokoláda na poháry
Slaný závin
Šneci z listového těsta
Vaječný koňak
PALAČINKY
Ingredience:
20 dkg polohrubé mouky
1/2 l mléka
1-2 vejce
5 dkg cukru
špetka soli
Postup:
Všechny ingredience dobře prochmícháme. Na rozpálené pánvi děláme tenké palačinky. Smažíme je podle svých zvyklostí na másle nebo na oleji. Hotové palačinky mažeme zavařeninou.
Podáváme jako hlavní jídlo nebo jako moučník.
Sbírka receptů:
Stanislava Hranická
Správa stránek:
Tomáš Hranický