Ingredience: 3/4 kg jablek 4 dcl vody 6 lžíc cukru 2 vanilkové pudingy piškoty |
|
Postup: Jablka oloupeme, nastrouháme, dáme do hrnce, přidáme 2 dcl vody a cukr. Přivedeme do varu a mírně podusíme. Pudingy rozmícháme ve zbylé vodě a přilejeme k jablkové hmotě a chvíli vaříme. Hmota nám začne mírně houstnout. Dortovou formu vyložíme piškoty, můžeme pokapat rumem, na piškoty dáme část jablkové hmoty. Jednotlivé vrstvy střídáme, vrchní jablečnou vrstvu pěkně uhladíme a dáme chladit. Necháme ztuhnout do druhého dne. Podobným způsobem můžeme připravit i chutné poháry, když piškoty a jablkovou hmotu prokládáme do větších pohárů nebo misek, ty pak nemusíme chladit tak dlouho, můžeme podávat už za pár hodin. |