Polévky

Teplá kuchyně

Studená kuchyně

Moučníky

Cukroví

Ostatní

Moučníky
MEDOVÉ ŘEZY

Ingredience:

Těsto:
20 dkg cukr krupice
7 dkg másla
3 celá vejce
3 lžíce medu

1 lžička jedlé sody
50 dkg hl. mouky

Krém I
25 dkg másla
20 dkg cukr moučka
5 dkg Maizeny
1/2 l mléka
1 vanilkový cukr
rum

Krém II
1 Salko
25 dkg másla


Postup:

Těsto si připravíme tak, že máslo rozpustíme v hrnci, přidáme med a cukr, promícháme a za stálého míchání přidáme celá vejce, tak aby nevznikly žmolky. Mícháme, až nám hmota začne bělat, pak necháme chladnout. Po vychladnutí přidáme sodu a hl. mouku. Vypracujeme těsto, které si pak rozdělíme na 4 díly, z kterých vyválíme pláty a krátce pečeme. Pláty si po stranách seřízneme, aby měly rovné strany a odkrojené zbytky si necháme na zdobení.
Můžeme použít krém z Maizeny nebo ze Salka.

Krém I- Maizenu a mléko uvaříme /jako puding/, necháme vychladnou, přidáme máslo, cukr a rum. Dobře promícháme.

Krém II- Salko vaříme 1 1/2 hod. ponořené ve vodě, necháme vychladnout, přidáme máslo a dobře promícháme.

Jednotlivé pláty pomažeme krémem a slepíme, celé řezy pomažeme po vrchní straně i po bocích. Zbytky plátů, které jsme odkrojili, rozdrobíme a smícháme s mletými ořechy, posypeme povrch i boky řezů. Řezy je dobré nechat odležet v chladu.








Sbírka receptů:
   Stanislava Hranická
Správa stránek:
   Tomáš Hranický