Postup:
Pokud budeme připravovat z hlávkového zelí, nejprve si jej nakrouháme na jemno, dáme do hrnce a zalejeme vodou. Přivedeme k varu a vodu scedíme. Pak zalejeme znovu vodou, ale jen do poloviny, zelí posolíme, pocukrujeme a dáme trochu kmínu. Dusíme.
Pokud připravujeme ze zelí kysaného, jen zelí mírně opláchneme, aby se zbavilo nadbytečné kyselosti, dáme do hrnce, zalejeme do poloviny vodou, posolíme, pocukrujeme, dáme kmín a dusíme.
Dále je postup stejný, když je zelí podušené přidáme trochu hladké mouky rozmíchané ve studené vodě, nastrouhanou syrovou bramboru a dále už nevaříme. Přimícháme ještě osmaženou anglickou slaninu s cibulkou, kterou jsme si připravili zvlášť. Pak už zelí jen opepříme, podle chuti přidáme ocet, případně ještě dosladíme. |