Polévky

Teplá kuchyně

Studená kuchyně

Moučníky

Cukroví

Ostatní

Teplá kuchyně
HOVĚZÍ NUDLIČKY

Ingredience:

hovězí maso na dušení
olej, sůl,pepř
mletá červ.paprika
rajský protlak
cibule
česnek
červená paprika





Postup:

Vhodná je příprava v tlakovém hrnci. Rozpálíme trochu oleje, na něj vložíme na nudličky nakrájené maso. Zprudka osmahneme, přidáme rajský protlak, trochu sladké mleté papriky, osolíme, opepříme. Přidáme pro zahuštění trošku hl. mouky, rozmícháme a podlejeme vodou. Hrnec uzavřeme a necháme dusit asi 15 min. /od doby,kdy začne hrnec vypouštět páru/. Mezi tím si nakrájíme cibuli, pár stroužků česneku a červenou papriku. Hrnec schladíme pod studenou vodou, aby nám rychleji vyšla pára a k masu přidáme nakrájenou zeleninu. Uzavřeme a dusíme ještě 5 minut. K masu podáváme rýži nebo těstoviny.








Sbírka receptů:
   Stanislava Hranická
Správa stránek:
   Tomáš Hranický