Polévky

Teplá kuchyně

Studená kuchyně

Moučníky

Cukroví

Ostatní

Teplá kuchyně
HOUSKOVÉ KNEDLÍKY-KULIČKY

Ingredience:

dávka na 2 porce
4 ks rohlík /houska/-nejlépe 2 dny staré
1 vejce
50 ml mléka
50 ml oleje





Postup:

Rohlíky si nakrájíme na malé kostičky, přidáme olej, mléko a vejce. Vše dobře prohněteme a tvoříme malé kuličky, velikosti pinpong. míčku. Ty pak vkládáme do vařící, osolené vody a vaříme 15 minut.
Hodí se jako příloha např. k zelí.
Pokud je použijeme jako přílohu k dušenému masu, můžeme do knedlíků přidat třeba i nasekanou petrželku nebo na drobno nakrájenou barev. papriku, vznikne pak efektní mozaika.








Sbírka receptů:
   Stanislava Hranická
Správa stránek:
   Tomáš Hranický